by Administrator
9. června 2007 12:05
KŘEN – recepty
Několik receptů na přípravu křenové omáčky k masu. Recepty na zpracování křenu se často liší poměrem křenu/jablek, octa/cukru. Nelze poradit nic jiného, než vyzkoušet několik variant a příště se již držet té, která vám chutná nejlépe.
Křen s vinným octem
250g najemno nastrouhaného křenu
1 ½ lžičky soli
100g cukru
600ml vinného octa
Oloupaný křen nastrouháme najemno, v hrnci krátce svaříme ocet, cukr a sůl, do horkého nálevu přidáme křen a ještě minutu vaříme. Odstavíme, naplníme do skleniček, uzavřeme, necháme několik dní odležet v lednici. Vydrží dlouho i bez zaváření.
Křen s jablky
1kg křenu
3 kg jablek (spíše kyselejší odrůdy)
0,5kg cukru
350ml 8% octa
sůl
Oloupaná jablka bez jádřinců nastrouháme nahrubo, oloupaný křen najemno. Osolíme, smícháme s cukrem a octem, necháme v chladu několik dní odležet. Vydrží několik týdnů. Lze zavařit – 20 min 80°C.
Další recepty naleznete tady:
K
ŘEN.mht (113,65 KB)